Soya blev årets Agility Portugis 6 gånger. 2012 blev hon både årets Agility Portugis och även årets Rallylydnads Portugis.

Soya hade smeknamnet Trollet. Jag tror att det var någon av mina träningskompisar eller kolleger som första gången kallade henne för Trollet. Soya var nog en av dom hårigaste hundar som dom har tränat tillsammans med och när tofsen hade hamnat på sned blev hon ganska rufsig (som ett troll). Vårt gulliga Troll! Det var ett bra smeknamn hon hade, det passade i alla möjliga sammanhang. Gostrollet, Bustrollet, Smutstrollet, Träsktrollet, Trasseltrollet (=dax att ta fram borste och kam), Rallytrollet, ett namn som alltid passar. Soyas valpar blev ju därför Trollungar och gulliga Soyatroll.

Sista åren klippte jag Soya i en ganska kortklippt (och väldigt lättskött) frisyr. Soya blev ganska varm i sin täta och tjocka päls. Jag tycker att Soya var fin i full portispäls, men hon var även väldigt fin i en kortklippt frisyr.

Visst var hon något Extra vår Soya.

Soya var svart med vita tecken och hon hade vågig päls.

Soya har tävlat i Agility, Rallylydnad ovh Lydnad.

I Agility tävlade Soya i klass 2 i Hopp och i klass 3 i Agility. Vi var även med i ett lag som tävlar i Agility. Vi har  tillsammans med vårt lag kvalificerat oss och varit med och tävlat Agility-SM både 2016 och 2017.

Vi har även tränat kantarellsök och vattenarbete.

Med tanke på Soyas titlar och meriter tycker jag att man kan säja att Soya var både smart och snygg.

 

Soya var glad och positiv att jobba med. Hon gillade att få uppgifter och gjorde alltid sitt bästa för att lösa uppgiften. Soya var lättlärd, smart och rolig att jobba med.

Hon är en hund som jag alltid kommer att sakna och som för alltid har en stor plats i mitt hjärta.

Tack för allt min fina Soya, du var en hund med Extra-allt

Soya var en äkta vattenhund, hon ÄLSKADE allt vatten. Vatten i havet, vatten i sjön, vatten i diken, snö, allt vatten var toppen! Hon hoppade från brygga och dök/doppade gärna ner huvudet för att plocka upp något från botten.

Inomhus tyckete hon om att vara där hennes människor var, ofta låg hon mitt på köksgolvet och sov. Att hon låg i vägen var inte ett bekymmer för henne.