Blogg

Igår träffade vi Pia och Copper. Det blev en lång promenad och även träning. Efter det fick hundarna leka. Oj vad dom lekte och hade roligt. Men på bilden ser ju vår snälla Myrra lite galen ut :-)

Läs hela inlägget »

Soya fick pris som Årets Portis Agility av Rasklubben. Det är 6:e året som Soya får detta priset. Fina Soya som alltid ställer upp

Läs hela inlägget »

 

Idag har det varit en dag med blandade känslor. Dom sista två valparna har flyttat till sina nya förväntansfulla ägare och nu bor lilla Myrra kvar hos oss.
Det är ju delvis denna dagen jag har planerat för när jag bestämde mig för att para Soya. Men hur kan 9 veckor gå så fort? Jag har ju i stor varit tillsammans med valparna dygnet runt under dessa 9 veckor. Så visst saknar jag valparna. Men jag vet att deras nya ägare har väntat på att få hämta hem sin nya lilla familjemedlem och det känns väldigt bra. Jag är glad för att vi har fått så trevliga och engagerade valpköpare och jag vet att jag kommer att få träffa valparna framöver.

Idag flyttade Meya-Maräng "Selma" till familjen Asplund-Almgren och Manne-Manolito "Buster" har flyttat till familjen Mateus.
Lycka till Selma och Buster och sprid mycket glädje i era nya familjer.

Jag vill också tacka dig Lotta för alla trevliga samtal och trevliga besök som du och jag har haft. Jag vet att du och jag kommer att fortsätta hålla kontakten.

Nu är det dax för mig att jobba med mina egna hundar. Myrra har mycket att lära. Soya (och jag) behöver träna upp fysiken och konditionen och det får Lisa hänga med på också. Sedan ska jag börja träna med Soya, planen är att vi ska tävla rallylydnad i avanceradklass i sommar och tävla i agility i slutet på sommaren.
 

Läs hela inlägget »

Nu är klockan lite efter midnatt. Efter att jag hade "nattat" valparna har jag suttit och förberett massa papper till i morgon. För det har blivit dax för dom två sista valparna att flytta till sina nya familjer.

Valparna tycker ju inte om att vara i sin hage ute. Denna bilden visar tydligt deras åsikt.

Släpp ut oss!!
 


Portugisen är ju en vattenhund, men dom är även mycket duktiga grävare. Det är en ordentlig grop dom har "tillverkat". Även om Myrra försöker att se oskyldig ut så är hon det största "grävmonstret".
 


Men Buster/Manne.....
Har man så mycket jord på nosen så blir man avslöjad.
 

Läs hela inlägget »

Idag är valparna 9 veckor och jag har vägt dom tre som bor kvar hos oss. Att väga valparna varje vecka fyller inte någon funktion längre, mer än att det stillar min nyfikenhet :-)

Det har kommit flera ordentliga regnskurar idag, så valparna har varit inne en del. Dom kan ju vara ute en stund även om det regnar lite, men sedan blir dom som reptiler (redan innan är dom som reptiler i munnen). När valparna är lite blöta och kalla så blir dom ganska stillsamma, då är det dax att ta in dom. Ni som har varit hemma hos oss vet att vi har en "rundbana" inne. Den har valparna också upptäckt, så dom har jagat varandra från hallen, genom vardagsrummet, genom nästa hall, in i köket, in i första hallen igen, in i vardagsrummet igen osv.

Jag har gjort lite sökövningar med valparna ute idag. OJ vad dom har bra näsor!

Vi har haft besök av Monica (en av mina träningskompisar). Då passade vi på att fika också. Monica är den som filmar oss på tävlingar och ibland även på träningar. Det är väldigt nyttigt att kunna se vad man gjorde och vad hunden gjorde. Det lär man sig mycket på. Tack snälla Monica för att du filmar oss!

I kväll var det sista gången på Agilitykursen som jag har varit instruktör på. Vi har haft 8 hundar och 11 människor på kursen (några hundar hade både husse och matte med sig). Det har varit en rolig kurs, men ett väldigt blandat gäng. Både vad gäller typ av hund, förkunskaper, mål med kursen/träningen osv.

Läs hela inlägget »


Bus i valphagen
 


Valparna gillar ju att springa utanför sin hage. Idag kom dom på hur kul det är att springa på poolduken, speciellt som det fanns regnvatten på den. Dom är ju vattenhundar.
 


Och sedan full fart vidare.
 


Det är skönt att sitta mitt i syrenen och samla ny energi och även smaka lite på syrenen.
 

Läs hela inlägget »

Ni som har följt oss på bloggen och som kan enkel matematik vet att vi nu har tre valpar kvar. Två av valparna flyttar nästa vecka och en ska bo kvar hos oss.

Idag var dom tre valpar som bor kvar inte så nöjda med att vara i sin (stora) hage på tomten. Märker dom att det saknas några syskon? Tycker dom att dom är för stora för att ha kul i valphagen? Har dom fått smak på hur roligt man kan ha utanför hagen?
Jag tror att det är en kombination. Så jag stoppade in dom i bilen också åkte vi på en kort utflykt ut till Järvafältet. Soya och Lisa var också med. Som vanligt uppskattade valparna en utflykt. Dom gillar när gräset är så högt att det blir som en djungel för dom. Dom var jätteduktiga i bilen, nästa inte ett pip. Och när jag parkerade bilen hemma sov dom.
 

Myrra, Selma/Meya och Buster/Manne


Efter lek och bus sover man gott. Just där blev han trött.
 

Buster/Manne


Gulliga små tassar.
 

Buster/Manne


Soya har en stor och fuktig/blöt tunga. Den fungerar bra som tvättlapp. Samma tvättlapp används både fram och bak och den används till alla valparna. Soya använder även samma tvättlapp till sig själv. Konstigt? Inte för en hund.
 

Selma/Meya får sig en kvällstvätt när hon sover.
Läs hela inlägget »

I morse vaknade valparna klockan 4.45. Kanske kände dom på sig att något speciellt skulle hända idag? För idag var det dax för två till av valpar att flyttat till sina nya familjer. Det är dom två på kortet som har flyttat idag. Till vänster ligger Mira-Marzipan (hon kallas för Mira), hon flyttade till familjen Odevall. Till höger på bilden ligger Molly-Magnolia (hon kallas för Molly) och hon flyttade till familjen Ridderskans.
Jag har redan fått rapporter från båda familjerna om att hemresa gick bra och att Mira och Molly nyfiket undersöker sina nya hem.

Lycka till Mira och Molly och sprid mycket glädje i era nya familjer.
 


Innan valparna flyttar har jag klippt dom. Jag har klippt pälsen på nosen och pälsen under tassarna. Om valpen ska ha "portisrumpa" eller inte får dom nya ägarna bestämma. Valpen blir även badade.

Här är det Mira som blir klippt.
 


Har man tur får man en lite puss under tiden man klipper dom.
 


Här är det en av valparna som provar om deras gamla rymningsväg fortfarande fungerar. Men det gör den inte.

Busunge!!
 

Läs hela inlägget »

I morse när valparna var inne i köket kom dom på att det var jättekul att leka i och på Lisas hus. Lisa har ett "Snobbenhus" i tyg. Det är tur för Lisa att hon inte är med i köket när valparna leker och plattar till hennes hus.

Här är det en valp i huset, en på taket och två framför.
 


Fortfarande är en valp i huset. Ibland var ingången helt ihop tryckt, men man hörde att det morrade i huset.
 


Brottningsmatch.
 


Ute fick dom hålla på i vatten. Plastbacken lutar lite så i ena änden är det bara några millimeter med vatten, i andra änden är det 2-3 cm djupt. Jag la i kulor av deras vanliga mat. Dom var väldigt effektiva och duktiga på att plocka i sig kulorna. En enkel och uppskattad övning/aktivitet, dom är ju vattenhundar :-)

Leta, leta
 


Det blev nästan trångt när alla fem klev i samtidigt.
 


Fortfarande finns det några matkulor kvar.
 


Nu är det slut på det ätbara.
 

Läs hela inlägget »
Så var den stora dagen här. Den första valpen flyttar. Det är med mycket blandade känslor. Jag har ju i stort sett levt med valparna dygnet runt i 8 veckor. Alla valparna är egna individer med egen personlighet så jag kommer att sakna dom var och en. Samtidigt är det så roligt att få lämna ifrån sig en av Soyas gulliga valpar till förväntansfulla valpköpare. Jag har planerat och förberett valparnas flytt och det har även valpköparna gjort. Dom har valpsäkrat hemmet, satt upp grindar, plockat bort ömtåliga saker, handlat saker som dom behöver osv.

Först ut att flytta var Maja-Marionett, hon kommer att kallas för Asta. Asta är kullens lillasyster, till storleken lite mindre än sina syskon, men med en mycket stor och gullig personlighet. Vi önskar dig all lycka hos Mille och Björne. Asta flyttar inte så långt bort så vi hoppas att vi kan få träffa henne ganska ofta.

Här kommer två kort på Asta.

 

Läs hela inlägget »