Myrra är en mycket go och glad hund, hon är ett riktigt lyckopiller. Vi har provat på ganska mycket olika saker, som agility, utställning, vattenarbete och nosework. Tiden räcker inte till för att hålla på med allt, så för oss blir det mest agilityn (just nu). Eftersom Myrra är betydligt snabbare än vad Soya var måste jag som förare lära mig mycket nytt. Det är tur att jag har bra träningskompisar och även är med i tränings/coachgrupper. Agilityn är en bra motion för hund och matte.

Myrra kan vara väldigt snygg och vacker när hon är nybadad och fixad. Men hon kan också se ut som en riktig trollunge, hon är ju ett Soyatroll.

Hon är alltid glad och förväntansfull när man ska göra något. Att träna är kul, att gå i skogen är kul, att åka bil är kul, att göra BPH var roligt, att vara med och springa är kul, att träffa barn och barnbarn är väldigt roligt, att simma är kul osv.

Myrra fick hoppa in i laget Kalaspuffarna på Agility-SM 2017. Vi gjorde ett mycket bra och felfritt lopp första dagen. Men dag två blev det tyvärr ett hinderfel och Myrra blev diskad. Men både hon och jag var glada att kunna prestera i den situationen/miljön och Myrra blev rikligt belönad efter båda sina lopp.

Foto: Frida Weiler Hagelin
Foto: Frida Weiler Hagelin

Myrra är vårt Lyckopiller. Hon är svart med vita tecken och hon har vågig päls.
Myrra tävlar i Agility. Hon tävlar i klass 3 i både Hopp och i Agility. Vi har även tävlat lag.
Vi har gått en kurs i Nosework och Myrra har en mycket bra nos.
Myrra är glad att träna med, hon är smart och lär sig snabbt. Hon gillar att få uppgifter där hon måste tänka ut en lösning på en uppgift. Men Myrras matte måste vara snabb, för när Myrra gör något går det fort.

Med tanke på Myrras titlar och meriter tycker jag att man kan säja att Myrra är både smart och snygg.

Precis som sin mamma Soya tycker hon om att vara där hennes människor är, ofta ligger hon mitt på köksgolvet och sover. Att hon ligger i vägen är inte ett bekymmer för henne.
 

Myrra är alltid glad. Efter en rolig dag händer det lätt att tofsarna sitter snett.