Om oss

Jag heter Maria och bor tillsammans med min sambo Göran och vår gulliga hund Myrra i Sollentuna (strax norr om Stockholm). Till familjen hör också våra barn Linda, Malin och David (som har flyttat hemifrån).


Jag har så länge jag kan minnas tyckt om djur. Först hade jag marsvin, kanin, akvariefiskar och undulat. Men när jag var 12 år hade jag tjatat på mina föräldrar tillräckligt länge och intensivt, jag fick då köpa min första egna hund. Sedan dess har jag alltid haft hundar, ibland en, ibland två och ibland tre stycken. Jag har haft lite olika raser, men känner att den portugisiska vattenhunden är den rasen som jag gillar bäst och som passar mig bäst. Mitt djurintresse har även påverkat mig när jag har valt yrke/jobb. Jag jobbar nu som leg.djursjukskötare och har även jobbat i 15 år som Skadespecialist på Agria.


Jag tycker att det är roligt att träna hundar. Jag har lärt mig mycket av att träna med Soya och Myrra. Båda hundarna har alltid varit positiva att träna med och har tyckt om att prova nya saker, bara dom har haft en chans att få en belöning. Med mina hundar har jag tränat både lydnad, agility, rallylydnad, spår, vattenarbete och kantarellsök. Vi har tävlar en del, mest har det blivit agility.
Soya var en rolig hund att träna med. Hon var inte alltid så snabb, men gör ändå alltid sitt bästa.
Myrra är en pigg och snabb hund. Vi tränar och tävlar ganska mycket agility. Myrra är snabbare än vad Soya var, så jag måste lära mig mycket nytt för att vi ska kunna ta oss felfritt runt en agilitybana.
Jag är även utbildad agilityinstruktör.

Myrra, Maria och Soya på Agility-SM 2017