Att köpa valp av oss

Mitt mål med min uppfödning är att föda upp trevliga, sunda och arbetsglada hundar. Jag väljer att sälja valpa till dig som vill lägga ner tid på att vara tillsammans med din hund och att ni planerar att göra saker tillsammans. Vi förbehåller oss också rätten att välja vilken valp som ska flytta till vilken familj. Vi kommer att under 8 veckor leva tillsammans med valparna i stort sett dygnet runt och har då lärt känna varje individ. Men självklart får du som valpköpare ha önskemål (om det t.ex. är en tik eller hane som ni vill ha). När en 8-veckors valp flyttar ifrån oss är valpen som en liten oslipad diamant som flyttar hem till sin nya familj. Det är sedan din uppgift som hundägare att vägleda och fostra din nya familjemedlem.

En portugisisk vattenhund är en hund som gillar att vara med och som gillar att få uppgifter. Jag vill att du som köper valp av oss ger din hund både motion och den mentala stimulans som en portugisisk vattenhund behöver. Men man får inte glömma bort att även träna passivitet och träna hunden på att kunna vara ensam hemma. Jag vill gärna att du går en valpkurs med din valp och efter det kanske du som hundägare har blivit sugen på att gå någon mer kurs. Det är så roligt att göra saker tillsammans med sin hund och dessutom får man göra det tillsammans med andra människor med samma intresse. Har du svårt att hitta lämplig kurs hjälper jag dig gärna att leta efter en kurs nära där du bor.
Jag har inga krav på att man ska ställa ut sin hund. Men om någon vill prova att ställa ut sin hund tycker jag att det vore roligt och självklart hjälper jag gärna till då.


Valparna kommer att växa upp tillsammans med vår familjen. Det innebär att valparna kommer att umgås mycket med människor och att valparna tidigt kommer att vara med om mycket olika vardagsljud (som köksskrammel, telefon som ringer, dörrklocka, dammsugare osv), träffa vår familj och våra vänner. Beronde på årstid och väder kommer valparna att vara ute mycket, för utomhus finns det mycker att upptäcka för en liten valp. Innan valparna flyttar har dom åkt bil och varit med oss till skogen.


Portugisen är en pälsras. Ska man ha hunden i "portisfrisyr" kräver det en del jobb med borste och kam. Eller också klipper man hunden i en kortklippt frisyr. Självklart väljer man själv hur man vill ha sin hund klippt. Men om man inte vill lägga ner den tiden som det tar att sköta en lång päls ska man klippa sin hund, för hunden ska inte ha tovor.

Jag vill att valparna höftledsröntgas någon gång mellan 1 och 2 års ålder.


Portugisen fäller inte som dom flesta andra raser gör. Men man ska vara medveten om att portugisen ändå smutsar ner inomhus. Dom drar med sig skräp, barr, sand och smuts in.
 

Valparna kommer att levereras tidigast vid 8 veckors ålder.

Självklart är dom vid leveransen:
* Registrerade i SKK
* Vaccinerade
* Veterinärbesiktigade
* Chipmärkta
* Dolda fel försäkrad (i 3 år)
* Du får ett års medlemskap i rasklubben
När valpen flyttar får den även med sig:
* En filt som har lukt från mamma och syskon
* En leksak som valpen också känner igen
* Borste, karda och kam (kanske inte så roligt för hunden, men användbart för dig som ägare)
* Ett halsband (för jag vet att det är svårt att veta vilken storlek på halsband som man ska köpa)
* En påse foder av samma sort som valpen har ätit hos oss
* Ett häfte där jag har skrivit ner tips och råd. Där står också lite vad som hänt under den tiden som valpen har bott hos oss.

Innan valparna flyttar ifrån oss kommer jag att ha klippt pälsen på nosen och under tassarna på valparna. Oberoende av vilken frisyr som ni sedan kommer att välja till just er hund så kommer alla hundar att få träffa på klippmaskinen. För att valpen/hunden inte ska tycka att klippmaskinen är ett "monster" vill jag att dom tidigt och i lugn och ro har fått vänja sig vid att bli klippta. Om någon vill att sin valp ska ha "portugisrumpa" så klipper jag det också innan leveransen. Att jag kommer att klippa pälsen under tassarna fyller inte någon funktion på så små valpar, men det ger dom bra träning i att bli hanterade och att umgås med klippmaskinen.
Jag tycker att det är en bra investering att köpa sig en egen klippmaskin och jag hjälper gärna till att lära ut hur man klipper en portugis. Eller också försöker man själv. Blir det inte så bra så har pälsen snart vuxit ut igen och man får ett nytt försök att få till en bra/bättre frisyr.