Soya finns på Youtube

Att bli filmad när man tränar eller tävlar är väldigt nyttigt. I början tyckte jag det kändes konstigt att sitta och titta på sin hund och sig själv på film. Men vad nyttigt och användbart det är. Det som gick bra kan man i efterhand sitta och njuta av. Det som gick mindre bra (ibland riktigt dåligt) kan man också sitta och titta på. Sedan början man klura på hur man ska få det att bli bättre/fungera. Det finns en film på Youtube när Soya tävlar Rallylydnad. Filmen är från när hon tävlade i Fortsättningsklassen, hunden ska då inte ha koppel på sig. Vid varje skylt står det vad hunden ska göra och jag som förare ska hjälpa hunden att utföra det. Rallylydnad går inte ut på att göra banan så fort som möjligt. På banan får föraren inte röra hunden eller ge hunden någon belöning, men man får prata med hunden och även hjälpa till med händerna/kroppen och visa vad hunden ska göra. Jag som förare blir lite som en kartläsare som lotsar hunden runt banan, det är den närmsta likheten med rally som jag kan komma på. På tävlingen som Soya gör på denna filmen får hon 100 poäng, det högsta poäng man kan få. Enligt reglerna tyckte alltså domaren att Soya gjorde loppet helt felfritt och Soya vann klassen. Duktiga Rallytrollet! Men när jag i efterhand tittar på filmen ser jag saker som jag skulle vilja träna och "fila" på. Det är Soyas uppfödare som har filmat.

Här kommer filmen: http://www.youtube.com/watch?v=CLhmpSulhmg 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bee » Klippning och gruppfoto:  ”Vad duktig du är Linda! Duktigt att få dem alla på en och samma bild. Kan inte h..”

  • Nitha » Klippning och gruppfoto:  ”De är helt underbara och så duktiga som både klarade att bli klippta och fotogra..”

  • Ewa och Filippa » Lördag morgon klockan 07.30:  ”Hahahaha... Morgonstund har guld i mun! ;-) Vilka sötnosar! Tur att de är sålda ..”

  • Linda » Bra början, dåligt slut:  ”Det går åt rätt håll, men jag har fortfarande rätt ont och är öm i armen. Har tr..”

  • Greta » Kläder till hundar?:  ”Gratulerer med valpene. Herlig å se dem. men synd med Linda`s ulykke. Sånne hend..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-