Gulliga valpar och en bra bok

Allt på valparna är gulligt, även två små tassar och en liten svans. Lite vit päls under tassarna, men små svarta trampdynor. Det svarta lurvet till höger på bilden är Soya.

En kort vaken stund med lite försök till bus, sedan mat och tvättning. Efter det sover man gott en stund igen.

Jag vill hitta en bra bok om valpar och deras första tid i sitt nya hem. Jag har köpt boken som heter HUNDra % bra start, den är skriven av Ida Lindgren och Charlotta John. Jag har sedan tidigare en bra bok av samma författare, den boken heter HUNDra % Rallylydnad. 

Jag tycker att HUNDra % bra start är riktigt bra. Den tar upp samspelet mellan hund och människa, att man ska belöna rätt beteende, att hunden ska uppskatta och vilja jobba tillsammans med dig. Vad man behöver ha för saker när valpen kommer till sitt nya hem. Hur man tränar rumsrenhet och att vara ensam hemma. Många förslag till olika saker som valpen behöver få uppleva (miljöträning). Men jag tycker inte om hur dom skriver om bilåkning. Deras råd är att undvika bilåkning i början, eftersom valpar kan vara/bli åksjuka. Jag tycker tvärt om att man med korta possitiva bilturer tidigt ska vänja valpen vid att åka bil. Men då är det viktigt att valpen sitter tryggt, antingen i knät eller i en liten bur eller ett (litet) begränsat utrymme. Valpen ska inte sitta "stort", då kommer den bara att gå omkring och kanske trilla i en skarp sväng eller tvär inbromsning. Soyas valpar kommer att få åka bil tillsammans redan innan valparna flyttar till sina nya hem. Jag har kanske haft tur som inte har haft någon åksjuk hund. Om jag får det kanske jag får tänka om angående bilåkningen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bee » Klippning och gruppfoto:  ”Vad duktig du är Linda! Duktigt att få dem alla på en och samma bild. Kan inte h..”

  • Nitha » Klippning och gruppfoto:  ”De är helt underbara och så duktiga som både klarade att bli klippta och fotogra..”

  • Ewa och Filippa » Lördag morgon klockan 07.30:  ”Hahahaha... Morgonstund har guld i mun! ;-) Vilka sötnosar! Tur att de är sålda ..”

  • Linda » Bra början, dåligt slut:  ”Det går åt rätt håll, men jag har fortfarande rätt ont och är öm i armen. Har tr..”

  • Greta » Kläder till hundar?:  ”Gratulerer med valpene. Herlig å se dem. men synd med Linda`s ulykke. Sånne hend..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-