Vatten, vatten, vatten

Soya dricker vatten överallt. I skålar, bunkar, pölar, sjöar, havet, diken, regnvatten osv. Hon verkar leva efter ordspråket att: Varje vattensamling kan vara den sista. Så bäst att dricka medan det finns vatten.
Hundar kan INTE skilja på dåligt/farligt vatten och bra vatten. Med dåligt vatten menar jag vatten med t.ex. gödningsmedel i, vatten med glykol i eller när det är algblomning i vattnet. Men att dricka lerigt/smutsigt vatten i t.ex. en bäck verkar aldrig vara ett problem. Soya dricker vatten på många av våra promenader. Hon verkar ha en speciell radar som gör att hon alltid hittar vatten.
Men det är vår uppgift att hjälpa våra hundar att sortera bort det farliga vattnet. T.ex. har jag aldrig gödningsmedel i någon vattenkanna.
Det räcker ju inte alltid att bara göra det hundsäkert hemma. Men kan också behöva kolla av vad som står framme hos vänner som man hälsar på.
 


Vatten är alltid gott. Man är ju en VATTENHUND

Algblomning är MYCKET farligt för hundar. Dom blir inte bara sjuka/förgiftade, dom kan även dö av algförgiftningen.
Vi människor och hundar bad ju på olika sätt. Hundarna dricker alltid vatten när dom badar, dessutom slickar många hundar sin blöta päls efter badet. Så finns det giftiga alger i vattnet får hundarna i sig stora mängder av dom vid ett bad.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bee » Klippning och gruppfoto:  ”Vad duktig du är Linda! Duktigt att få dem alla på en och samma bild. Kan inte h..”

  • Nitha » Klippning och gruppfoto:  ”De är helt underbara och så duktiga som både klarade att bli klippta och fotogra..”

  • Ewa och Filippa » Lördag morgon klockan 07.30:  ”Hahahaha... Morgonstund har guld i mun! ;-) Vilka sötnosar! Tur att de är sålda ..”

  • Linda » Bra början, dåligt slut:  ”Det går åt rätt håll, men jag har fortfarande rätt ont och är öm i armen. Har tr..”

  • Greta » Kläder till hundar?:  ”Gratulerer med valpene. Herlig å se dem. men synd med Linda`s ulykke. Sånne hend..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-