3 veckor gamla

I går blev valparna tre veckor gamla. Då var det dax för vägning, nu väger varje valp ca 1½ kilo.

Dom har även fått prova att äta riktig/vanlig mat. Dom får uppblött valpfoder blandat med lite mjuk valpmat (på burk). Alla tyckte det var gott att få smaka riktig mat. Första gången dom fick smaka matade jag dom direkt från handen. Men nu har dom fått prova på att äta själva från tallrik/skål. Nu dom första gångerna låter jag dom äta en i taget så att jag ser att alla får mat. Jag vill också ha koll på att inte någon av dom äter jättemycket. Eftersom det är helt nytt för deras små magar med riktig mat får man vänja dom lite försiktigt.

När valparna diar trampar dom med framtassarna. Lite samma sak händer när dom blir ivriga när dom äter vanlig mat. Då kommer framtassarna fram och tassarna hamnar gärna i maten, då blir det kladdigt. Så efter att valparna har ätit får Soya lite jobb med att tvätta valparna. Finns det någon valpmat kvar äter hon väldigt gärna upp den.

En äter och två stycker väntar på sin tur.

När man har ätit och blivit tvättat är det sovdax. Skönt med ett syskon som kudde.

En lite svart gullig nos.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bee » Klippning och gruppfoto:  ”Vad duktig du är Linda! Duktigt att få dem alla på en och samma bild. Kan inte h..”

  • Nitha » Klippning och gruppfoto:  ”De är helt underbara och så duktiga som både klarade att bli klippta och fotogra..”

  • Ewa och Filippa » Lördag morgon klockan 07.30:  ”Hahahaha... Morgonstund har guld i mun! ;-) Vilka sötnosar! Tur att de är sålda ..”

  • Linda » Bra början, dåligt slut:  ”Det går åt rätt håll, men jag har fortfarande rätt ont och är öm i armen. Har tr..”

  • Greta » Kläder till hundar?:  ”Gratulerer med valpene. Herlig å se dem. men synd med Linda`s ulykke. Sånne hend..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-