Lördags"nöje" på en fredag

För att få bra rutin för kloklippningen har gjort lördagen till den stora kloklippningsdagen. Men nu i kväll när jag satt och gosade med valparna passade jag på att klippa deras klor. När jag klipper valparnas klor sitter jag på golvet och har valpen i knät. Jag passar på när dom är lite trötta. Lisa har jag på trimbordet när jag klipper hennes klor. Soya ligger ofta på golvet när jag klipper hennes klor (det är lite tungt att lyfta upp 22 kg hund på trimbordet). Till valparna använder jag än så länge en ganska liten klotång. Till dom vuxna hundarna har jag en vanlig (stor) klotång. Jag tycker att det är viktigt att använda en bra/vass klotång, så att klon blir klippt och inte klämd. Jag gillar inte olika typer av spärrar som ibland kan sitta på klotången. Dom sitter där för att "hjälpa till" så att man inte ska klippa för mycket. Men även om man använder den spärren kan man klippa för mycket. Soya har ju grova klor, så efter att jag klippt hennes klor brukar jag fila hennes klor också.

 

Idag var Linda på återbesök för bitskadan som hon fick i söndags. Läkarna är nöjda med hur såren ser ut nu. Efter Lindas läkarbesök fick hon sitta ute på en stol och ha uppsikt över valparna, så att valparna kunde vara ute fast jag jobbade.

 

Så här skönt hade dom det ute.

 

Det är nästa som på dagis, efter leken blir det vila.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Bee » Klippning och gruppfoto:  ”Vad duktig du är Linda! Duktigt att få dem alla på en och samma bild. Kan inte h..”

  • Nitha » Klippning och gruppfoto:  ”De är helt underbara och så duktiga som både klarade att bli klippta och fotogra..”

  • Ewa och Filippa » Lördag morgon klockan 07.30:  ”Hahahaha... Morgonstund har guld i mun! ;-) Vilka sötnosar! Tur att de är sålda ..”

  • Linda » Bra början, dåligt slut:  ”Det går åt rätt håll, men jag har fortfarande rätt ont och är öm i armen. Har tr..”

  • Greta » Kläder till hundar?:  ”Gratulerer med valpene. Herlig å se dem. men synd med Linda`s ulykke. Sånne hend..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-